Kadett VM gick av stapeln i Sarajevo Bosnien 28-31 aug. Deltagare från hela Världen deltog och dem absolut bästa nationerna kom med starka lag, som Korea, Iran, Kazakhstan, Azerbaijan, Thailand mm.

Philip och Nazaah som kvalificerat sig genom att ta sina medaljer på internationella rankingtävlingar fick beskedet i början av juli och sen tränat stenhårt fram till avresa 27 aug.

Nazaah var schemalagd att tävla andra dagen 29 aug och Philip den sista dagen 31 aug.

På tävlingsdagen blev Nazaah lottad mot toppnationen Storbrittanien som tagit medalj på hela 4 tävlingar bara i år plus att vi känner dem på personliga plan vilket gjorde det mer spännande. När matchen väl började kom Nazaah av sig i tidigt skede och hade inte tajmingen som behövs för att vinna matcher på ett VM. Hon kämpade bra men motståndaren var för stark den dagen och kunde vinna med 2-0 i ronder. Motståndaren Skye Taylor tog sig sen till kvartsfinal och var ytterst nära medalj.

Torsdagen fick Philip Indien i första matchen, ett inte helt omöjligt motstånd. Man ska komma ihåg att på ett VM är alla bra och att nivån är otroligt hög jämfört med lilla Sverige. Philip började avvaktande och blev överraskad av det höga tempot av indiern som tog hem första ronder knappt. Philip ryckte upp sig ordentligt i andra ronden och vann den precis på håret. I detta skede var båda otroligt trötta pga det höga tempot. Som tur är har Philip monsterkondition och kunde vinna sista och avgörande ronden för att han dels var bättre men hade bättre kondition.

Andra matchen fick vi möta topprankade Azerbaijan som vi båda visste skulle bli en otroligt rolig och tuff match. Första ronden är otroligt jämn och Philip förlorade endast med 1 poäng pga Philip missförstod situationen och trodde han ledde med 3-2 istället för att han låg under med 3-2 och rond 1 gick till Azerbaijan. Andra ronder var lika jämn där Azerbaijan gick ifrån i poäng på slutet och när Philip skulle jaga ifatt togs ett felbeslut i teknik vilket gjorde att Philip inte kunde komma ikapp och Azerbaijan vann även andra ronden.

Detta var Philip och Nazaahs Mästerskapsdebut och både kommer att tävla på Kadett EM i Serbien under oktober för att försöka bygga vidare på deras utveckling.