Kadett VM

Kadett VM gick 23-27 i Sharm El Sheikh Egypten.
Landslaget anlände 22 aug med totalt 6 uttagna från hela Sverige.
Jack Mortsjö -37 och Lilja Östervall Lyngbrant -44 representerade Kim Tkd.
Hela resan har varit extremt strulig med tider och transport t ex tog resan ner 8 timmar längre än vad det skulle dels för att dem körde oss till fel Hotell och dels för att dem har så stora brister att arrangera stora evenemang vilket gjorde att det blivit otroligt lång väntan med allt.
I torsdags hade Jack invägning och tävlade i fredags. Jack blev lottad mot Bulgarien i första matchen. Motståndet blev för tufft dock för Jack som fick se sig slagen med 37-17.
Lilja vägde in i fredags med tävling lördag. Hon fick tuffast möjliga motstånd i form av toppnationen Thailand. Matchen har otroligt jämn och poängenställningen jämn. I slutet av matchen vid ställningen 8-6 till Thailand kontrade Lilja in 2 poäng till ställningen 8-8. Oturligt nog anföll thailändskan på slutet och träffade en huvudspark med 1 sek kvar och matchen slutade 11-8 till Thailand.
Thailändskan var väldigt duktig och Lilja presterade på sin allra högsta nivå och bara det är mentalt starkt men detaljer avgör ofta jämna matcher och denna gång tyvärr till fördel Thailand.
Båda var väldigt nervösa sa dem vilket är normalt men dem båda har tävlat så mycket så det släppte snabbt. Båda är jätteglada att få chansen att vara med på VM och representera Sverige på mästerskap.
Självklart var båda jättebesvikna efter sina förluster men kämpade in i det sista och kan se tillbaks med stolthet att dem gjorde allt dem kunde för att vinna.
Vi ser bara framåt nu ska vi hem och ladda. Lilja är även uttagen till EM som går i Ungern i oktober där vi hoppas på medalj.
Nästa elittävling är Svenska Cupen 1 som går 30 sept.

Comments are closed.