Kadett EM 2018

Kadett EM 2018 gick 29 nov – 2 dec i Marina D´or Spanien.

Vi kom fram till Marina Dór sent torsdag kväll efter en lång resa med lång mellanlandning. Invägningen skulle ske på fredag så det vara bara att börja fokusera på vikten.

Lilja vägde in på 50,9 efter en del problem under dagen, men vikten var klar och nu var det vila som gäller.

Lördag, Lilja har match 4 mot Danmark, samma tjej som vann finalen mot Lilja på Belgium Open med 6-0 så Lilja var kraftigt revanschsugen.

Matchen började bra och Lilja fick utdelning snabbt med hennes tekniker. Hon var aldrig hotad i matchen och kunde enkelt vinna med 27-10.

Andra omgången stod Kroatien för motståndet. Kroatien är en stornation i alla åldrar så vi visste att vi var tvungna att ta fram det bästa för att kunna ha chans.

Matchen var mycket jämn, Kroatiskan går upp till ledning med 3-0 efter rond 1. Lilja trycker på lite i andra ronden och får utdelning till 3-2 men kroatiskan sätter 2 poäng direkt efter till 5-2 och Lilja får 2 minus  och ställningen är 7-2 inför sista ronden. Lilja har problem under matchen och känner att hon inte har kraft och självförtroende att matcha Kroatiskan. I sista ronden var det tufft och Lilja chansar mycket vilket gör att Kroatiskan går upp till 14-2 och vinner matchen.

Hemskt tungt för Lilja som verkligen ville ta medalj på sitt sista Kadett Mästerskap. Kroatiskan gick sen hela vägen till final och tog silvret.

Lilja gör att godkänt EM med tanke på dem förutsättningar vi hade dagarna innan. Stora lärdomar för henne inför framtiden.

Comments are closed.